divendres, 21 de gener del 2011

L'escletxa digital entre l'escola i la llar


Fora de l’escola, els estudiants d’avui viuen una vida altament tecnològica. A l’escola s’han de desconnectar. Això comporta una nova escletxa, que fa que les activitats escolars semblin menys reals i menys importants per als alumnes, és la síndrome del power-down. Aquesta escletxa comença a afectar el compromís dels estudiants amb el seu procés d’aprenentatge a l’escola. L’Illinois Institute of Design afirma que les experiències d’aprenentatge fora de l’escola són cada cop més rellevants per a la vida moderna que els que s’aprèn a l’escola. Això és un repte per a l’escola i els líders escolars. L’escletxa digital escola-casa no pot continuar. Com podem construir un nexe d’unió entre l’escola i la llar?

Per primera vegada a la història els alumnes tenen la possibilitat de publicar al món sencer amb una audiència universal. Aquest fet té unes implicacions enormes per a l’ensenyament i aprenentatge. El coneixement tecnològic és après majoritàriament fora de les aules i supera el que tenen la gran majoria dels seus professors. (Don Tapscott, Growing Up Digital. 1998).


Aquest aprenentatge a casa es basa en l’experiència, la simulació i el joc, és de tipus constructivista, multi-tasca i col·laboratiu (networking). Marc Prensky l’anomena aprenentatge caòtic.


Podeu consultar alguns articles de Marc Prensky traduïts al castellà, clicant aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada